Verkocht

Kenmerken

Vraagprijs: op aanvraag
Adres: Verlorenhoek
Postcode: 5446 XL
Plaatsnaam: Wanroij
Type woning: Woonboerderij
Aantal kamers: 8
Woonoppervlakte: 380 m2
Perceeloppervlakte: 13.180 m³ m2
Inhoud woonhuis: ca. 1750 m³ m3
Bouwjaar: 1912 oorspronkelijk
Isolatie voorzieningen: woonhuis dakisolatie, spouw- en deels vloerisolatie tevens deels voorzien van isolerende beglazing.
Aantal badkamers: 2
Verwarming: c.v.-combiketel
Warmwater: via c.v.-ketel
Ligging: Groene omgeving
Extra's: Tuin
Parkeergelegenheid
Schuur/berging
« Terug naar zoekresultaten

Verlorenhoek 4

5446 XL Wanroij
Vraagprijs: op aanvraag

In het buitengebied en nabij het centrum van het dorp gelegen sfeervolle Woonboerderij met Schuur/stal (ca. 300 m² met 5 paardenboxen), schuur/garage ( ca. 84 m²), op 13.180 m² grond.


Indeling Woonboerderij:

Begane grond:

Sfeervolle woonkeuken met natuursteenvloer met vloerverwarming, keukeninrichting voorzien van een keukenblok in hoekvorm, Belgisch hardsteen aanrechtblad, Boretti fornuis, vaatwasser, koelkast, afzuigkap, oven, kastenwand, balkenplafond,. Vanuit de woonkeuken prachtig zicht op de rijbak, paardenwei en daarachter zicht op de dorpskern.
Trapportaal (met wanden van kloosterstenen).
Woonkamer voorzien van natuursteenvloer met vloerverwarming, schouw en een gemetselde toog.
Bijkeuken met witgoedaansluitingen. Slaapkamer met extra portaal.
Zij-ingang en/of achterom geheel voorzien van tegelvloer, ingang apart toilet, ingang naar badkamer voorzien van ligbad, douche en vaste wastafel.
Vanuit de gang is de ruime bergkamer bereikbaar en komen we uit in de werkruimte met ingang naar de B&B en ingang naar de sportruimte.


1e verdieping:

overloop (met plankenvloer). Bijzonder ruime slaapkamer geheel voorzien van een planken vloer. Ruime slaapkamer met vele mogelijkheden. Boven de werkruimte bevindt zich de hooizolder.


B&B of Gastenverblijf:

Gastenverblijf met ruime living voorzien van plavuizenvloer met vloerverwarming, keukenblokje, toilet, douche, een eigen ingang en aansluitend een slaapkamer. De B&B of het Gastenverblijf kan eenvoudig worden uitgebreid met doorbraak naar de sportruimte, hier zou dan een keuken of extra slaapkamer kunnen worden gerealiseerd.


Algemene gegevens:

Bouwjaar: ± 1912, gedeeltelijke renovatie 2004 tot 2010.
Woonboerderij (type T-boerderij). De woning is voorzien van een rietendak. Het dak boven het achterhuis is in 2009 opnieuw bedekt met riet. In 2009 zijn kleine ramen op de verdieping aangebracht. In 2020 is het rietendak grotendeels schoongemaakt en geïnspecteerd.


Het aangebouwde gedeelte (voormalige stal):

In de zijgevel bevinden zich deels nog de betonnen stalramen (oostzijde). De hooizolder bestaat uit een houten balklaag met planken (het laatst vervangen vermoedelijk omstreeks 1950).
In de periode 2008/2009 is in het westelijke gedeelte van de stal een woongedeelte gerealiseerd (B&B/gastenverblijf), groot ± 70 m². Er is een vergunning voor de Bed & Breakfast.
Het andere gedeelte van de voormalige stal is in gebruik als werk-/opslagruimte. In 1994 zijn in een gedeelte van het achterhuis, naast de zijentree, een badkamer en toilet gerealiseerd.
Het overdekte terras, groot ± 15 m², bestaande uit een zelfdragende houten constructie met een volledig met riet gedekte kap.


Rijbak

Aangelegd 2004, afmeting (60 x 20 meter).
Deze rijbak is voorzien van een onderlaag van milieuvriendelijk steenachtig materiaal alsmede een drainagesysteem. De bodem van de rijbak bestaat uit speciaal zand. Rondom de bak bevinden zich sproeiers om bij extreem droog weer het stof te reduceren.


Longeerbak

De longeerbak heeft een doorsnee van 18 meter.


Schuur/garage

Bj. 1980, groot ± 84 m², (ca. 12 x 7 m.) Voorzien van een stalen kanteldeur. Tussen het voorheen open gedeelte is thans een scheidingswand geplaatst en voorzien van metalen schuifdeuren. In de garage bevindt zich verder een stroomverdeelgroep.


Schuur/stal

Bj. 1980/1982, totaal groot ± 300 m², (ca. 30 x 10 m.). Deze schuur is gebouwd in twee delen.
Het eerste gedeelte, is gebouwd in 1980. Het dak is bedekt met golfplaten (asbesthoudend). In het gebouw zijn 5 paardenboxen gerealiseerd (4 boxen van 3 x 3,35 meter en een stal van 7 x 3 meter (veulenstal)).
Op de hoek van het gebouw bevindt zich nog een oudere paardenstal van 4 x 4 meter. In het aansluitende gedeelte, bjr. 1982, grotendeels voorzien van gesloten betonvloeren met aan de zijkant een strook van betonroosters. Boven een gedeelte van genoemde betonroostervloer bevindt zich een wasplaats met zowel warm als koud water.
De overige ruimte is in gebruik als opslag en werkplaats. Boven in de nok van het gebouw is een stalen ligger aangebracht met loop-cat. Dit gedeelte kan eveneens worden afgesloten met een plaatstalen schuifdeur. Voor ¾ is deze stal onderkelderd (gierkelder ± 2 meter diep).


Boomgaard:

Een boomgaard met de navolgende fruit en notenbomen
2 grote walnootbomen
4 perenbomen
3 appelbomen
2 pruimenbomen
5 kersenbomen
2 blauwe bessen struiken
2 duiven ranken


Diversen voorzieningen:

• Aan de straatzijde is een hekwerk geplaatst met diverse poorten en intercom, evenals camerabeveiliging.
• Beregeningsinstallatie is voorzien van een ondergrondse mantelbuis.
• Door gehele pand zowel 220V alsook 380V. CV-ketel (NEFIT CW5, jan. 2012)
• Glasvezel aanwezig
• Hondenrennen
• Schone grondverklaring
• Links naast de schuur is nog een tweede inrit om te komen naar het weiland achter de woning.


Kenmerken object:

Perceelsoppervlakte : 13180 m²
Inhoud woonboerderij : 1750 m³
Gebruiksoppervlakte wonen : 380 m³
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte : 85 m²

 

Paardenliefhebber en/of ruimte vragende hobby en op zoek naar ruimte, dicht bij het dorp?

Kaart

Street View